Wat is kettlebelltraining?

Een kettlebell is een soort kogel met een handvat, oplopend in gewicht. Tijdens de training zwaai, sjouw en trek je met en aan een kettlebell.

Waanzinnig effectief
Doordat het zwaartepunt buiten je lichaam ligt, moeten je spieren extra hard werken om je lijf te stabiliseren. Dat maakt de training waanzinnig effectief. Je traint echt je hele lichaam, alle spieren moeten samenwerken om je overeind te houden. Je lichaam wordt meer uitgedaagd in vergelijking met krachttraining op fitnessmachines. Ondertussen televisie kijken is er niet bij.

Natuurlijke bewegingen
De meeste zwaaibewegingen zijn gebaseerd op natuurlijke bewegingen. De oefeningen zijn daardoor makkelijk aan te leren. Onze instructeurs leren je hoe je de basistechnieken onder de knie krijgt.

Van top tot teen
Met kettlebells train je je lichaam van top tot teen. Je traint niet alleen je kracht, maar ook je balans, je stabiliteit en je hart en longen. De kettlebell helpt je om gewicht te verliezen, gespierder te worden en om beter te presteren in andere sporten.

Op je eigen niveau
De kettlebell nodigt uit om op je eigen niveau te trainen. Ben je een beginner, dan start je met een kettlebell van 4 kilo. Ben je al oersterk, of houd je van stevig sporten, dan pak je die van 12 kilo. Of die van 16. Bij de KrachtClub trainen alle niveaus door elkaar. Het draait niet om het gewicht, maar om de kwaliteit van de beweging die je maakt.