Waarom een 55+ groep?

De KrachtClub heeft op woensdag een groep voor vrouwen in/na de overgang die structureel bot- en spierversterkende oefeningen willen doen. Speciaal voor dames die gewoon lekker fit willen blijven, maar waarbij de oefeningen een beetje aangepast zijn.

 

 

Waarom is het nodig om aangepaste oefeningen te doen?

Onze 75 leden voelen het elke week: trainen met gewichten heeft veel impact op je lichaam. Tijdens de overgang verandert je lichaamssamenstelling onder invloed van je veranderende hormoonhuishouding. De verhouding tussen spier- en vetmassa slinkt sneller dan in de jaren daarvoor, waardoor de kans op blessures toeneemt. Wil je sterk blijven en tegelijk veilig kunnen trainen, dan vergt dit extra aandacht van onze instructeurs voor je beweegmogelijkheden.

 

Op onze dinsdag- en vrijdagtrainingen is er geen ruimte voor deze extra aandacht. Maar op woensdagochtend is die er wel.

 

Wanneer kan ik meedoen?

De trainingen worden op woensdagochtend gedaan met kettlebells en duren 45 minuten. Aanvang 9.00 uur. De eerste 2 proeflessen zijn gratis en vrijblijvend.

 

Locatie

De trainingen vinden plaats in de gymzaal van het Hart van Heuze.

 

Wat neem ik mee?

  • Kledingadvies: sportshirt, sportbroek (lang of kort)
  • Sportschoenen met platte zolen (zwarte zolen mag, mits je echte indoorschoenen hebt). Draag geen schoenen met air-zolen.
  • Laat je sieraden thuis.
  • Een bidon is handig, net als een handdoek voor over je matje.

 

Hoe kan ik hieraan meedoen?

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar onze secretaris Nienke Pijpers-Deelen, nienke@de-krachtclub.nl. Zij stuurt je daarna een bevestiging en vertelt je wat je kunt verwachten op de eerste woensdag.

 

Deelnamekosten als je na de proeflessen lid wilt worden >