Testimonials

Wat vinden onze leden van de KrachtClub?

 

 

 

 

 

 

 

Mary-Rose van Helmondt

"Ik doe waar ik in m'n eentje geen discipline voor heb"

Ik ben mee gaan doen omdat ik hoorde dat kettlebelltraining een vorm van krachttraining is, die een goede aanvulling is op het hardlopen, dat ik 2x per week doe. Het zorgt voor blessurepreventie en je bent niet te eenzijdig bezig. Daarnaast is het alleen voor vrouwen en daarmee laagdrempelig, met speciaal op ons geslacht gerichte oefeningen: armen, benen enz. Ook is mijn motivatite om een beetje in vorm te blijven.

 

Het levert me op dat ik wekelijks heel gericht krachttraining doe waar ik alleen geen discipline voor zou hebben. Het is in een gezellige en gemoedelijke sfeer. Voordeel is dat iedereen op haar niveau kan trainen omdat er meerdere gewichten zijn die je kunt kiezen. Je doet het samen, maar ieder op eigen niveau.

 

De KrachtClub is erg goed georganiseerd: ik heb in een jaar nog niks mis zien gaan op organisatorisch niveau. Een leuke laagdrempelige en actieve club!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiny Vinken

"Ik kan weer sporten zoals ik mijn hele leven gedaan heb"

Na ruim 40 jaar volop sporten moest ik stoppen vanwege pijn in pols en schouders. Van de fysio moest ik oefeningen doen om mijn spieren sterk te maken. Ik kom deze oefeningen bij de KrachtClub tegen.

 

Sinds ik met de KrachtClub meedoe, ervaar ik meer plezier in het sporten, blessures en pijn zijn verminderd. Ik kan weer sporten zoals ik mijn hele leven gedaan heb. Ook dagelijkse activiteiten gaan weer goed. Als ik nu een emmer pruimen uit de tuin haal, dan maak ik eerst mijn ‘core’ sterk met een ‘kssjt’, zoals instructrice Elmie me geleerd heeft.

 

Dit is fantastisch. Eigenlijk zou elke vrouw dit moeten ervaren. Ik gun dit iedereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanneke Hoefnagels

"Het blijft leuk door de afwisseling"

Voor ik met de KrachtClub ben gaan trainen, had ik al een tijd niet echt meer aan sport gedaan. Tijdens mijn tweede zwangerschap kreeg ik steeds vaker de gedachte om na de zwangerschap weer te gaan sporten. Al wist ik niet wat ik wilde gaan doen. De flyer van de KrachtClub viel op de deurmat en die sprak me aan, waardoor ik me heb aangemeld.

 

De KrachtClub geeft me voldoening na een training. Het blijft leuk door de afwisseling in oefeningen en het samen trainen met andere vrouwen.

 

Je voelt dat je wat gedaan hebt, je kan het zo zwaar maken als je zelf wil, de training is dicht bij huis en het is leuk om in contact te zijn met andere gemotiveerde vrouwen. Kortom een leuke manier van sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silvie Adriaans

"Hele gezellige en gewone mensen"

Mijn beweegsituatie was nul komma nul. Op het werk zeggen we altijd dat het werk onze sport is (veel sjouw werk). Maar echt sporten (en spierpijn krijgen) is toch wel wat fijner!

 

Ik wilde altijd al iets doen maar wist niet goed wat. De sportschool is niks voor mij. Een vriendin was wat gaan neuzen op internet en kwam bij jullie uit. Na 2 proeflesjes ben ik blijven hangen.

 

Sinds ik bij de KrachtClub ben, denk ik meer aan mijn houding en buikspieren. Als ik nu iets moet oppakken, dan span ik mijn buikspieren aan. Thuis doe ik ook soms wat buikspieroefeningen die ik geleerd heb.

 

Conclusie: de KrachtClub is een groep hele gezellige en gewone mensen. Geen mensen die over elkaar oordelen. Gewoon gewoon.

 

Leuk dat er ook zoveel mogelijkheden zijn met een kettlebell. Sta je ook niet bij stil. Ik heb nog elke week spierpijn, dus elke week gebruik je weer andere spieren. Je hebt echt het gevoel dat je iets gedaan hebt. En in de zomermaanden train je lekker in de buitenlucht!

 

 

 

 

 

 

 

 

Marion Kuunders

"Een mooie niet te lange tijdsinvestering"

Mijn collega was al bij de KrachtClub en zij vertelde dat je 45 minuten actief bezig bent. Dit sprak me aan, omdat ik dit een mooie niet te lange tijdsinvestering vind.

 

Ik heb altijd heel veel gesport, maar de laatste jaren wandelde ik alleen. Ik miste het om weer echt lichamelijk aan de slag te zijn, maar had geen zin in de sportschool. Door 2 proeflessen te doen heb ik ervaren dat je heel veel spieren gebruikt d.m.v. diverse oefeningen met de kettlebell. Het lijkt eenvoudig, maar een dag of 2 later voel je je spieren en dat geeft mij het gevoel dat ik ze aan het werk heb gezet.

 

Ik merk dat ik meer kracht heb gekregen, mijn spieren zijn sterker en mijn conditie lijkt ook verbeterd. Door de vele sqaut-oefeningen zijn zelfs m’n billen en bovenbenen strakker, ook niet onbelangrijk.

 

Elke week ga ik met plezier naar de KrachtClub toe omdat het ook nog gezellig is. Je bent 45 minuten intensief bezig en dat geeft mij aan het einde van mijn werkdag toch een voldaan gevoel. Ik ga bezweet maar tevreden naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anja Kessels

"Ik heb minder last van mijn onderrug"

Voor ik bij de KrachtClub zat, deed ik 1x per week aan de combi bodynatic/zumba/step/aerobic en ik ging 1x per week 1 uur stevig lopen. De KrachtClub was iets nieuws op mijn vrije vrijdag en lekker dichtbij! Wekelijks zijn al enkele avonden druk, dus de ochtend was zeer welkom.

 

Ik merk dat, met het ouder worden, blijven bewegen en de spieren sterker maken nog belangrijker wordt. Sinds ik meedoe, let ik veel beter op een juiste houding. Ik ondervind veel steun aan de oefeningen, waardoor ik ook minder last van mijn onderrug heb. Ik voel me er goed bij.

 

Conclusie: de training is kort maar krachtig, doet je goed en is ook nog leuk. Wat wil je nog meer?!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannie Verhoeven

"Ik heb meer kracht en durf meer te doen"

Ik doe aan tennissen, fietsen en wandelen en heb een sportuurtje. Daarnaast ben ik dit jaar begonnen bij de KrachtClub. Waarom? Ik merk dat - nu ik ouder word - het belangrijk is om mijn spieren in conditie te houden, zodat ik in je dagelijkse leven mijn werk en alle dingen die ik wil doen kan blijven doen.

 

Doordat ik bij de KrachtClub de spieren sterker maak en in betere conditie breng, merk ik dat ik meer kracht heb en meer durf te doen, omdat ik het gevoel heb dat ik het kan, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik een blessure krijgt.

 

Ik vind het fijn om te doen en we hebben ook een heel leuk clubje. Dat stimuleert om te gaan. We krijgen tijdens de les op woensdagochtend ook goede uitleg en de juiste begeleiding.

 

 

Nellie Leenders

"Er is voor iedereen ruimte"

Ik was al een tijdje aan het rondkijken om weer iets aan sport te gaan doen.  De flyer haalde me over de drempel om het vrijblijvend te gaan proberen.

 

Sinds ik meedoe met de KrachtClub, ben ik me beter bewust geworden van mijn lichaamshouding en zijn mijn spieren sterker geworden.

 

Tijdens de training gebruik je veel verschillende spieren. Door de variatie in de oefeningen en de verschillende gewichten kun je jezelf steeds blijven uitdagen. In een groep sporten is prettig, waarbij er voor iedereen ruimte is haar eigen grenzen aan te geven maar ook uitdagingen op te zoeken.

 

 

Rian Maas

"Afwisselend en gezellig"

Voordat ik met de KrachtClub begon, ging ik 1 keer per week naar de body & fit lessen van Elmie en ik volleybal 1 à 2 uurtjes per week. Daarnaast wandel ik regelmatig afstanden van 15 tot 25 km. Ik wilde wel eens iets nieuws proberen. Een nieuwe uitdaging voor mijn lijf aangaan.

 

De KrachtClub is niet persé meteen heel zwaar. Je kunt het zo zwaar maken als je wilt. Voel ik me goed, dan pak ik een zwaar gewicht. Lukt het niet? Dan maar met een lichter gewicht trainen.

 

Ik vind de trainingen afwisselend. Er is veel aandacht voor de wijze van uitvoering. Bovendien is het gezellig om samen bezig te zijn.

 

Ik merk dat ik het fijn vind om mijn lijf af en toe eens helemaal 'uit te wonen'. Na de training geeft dat een heerlijk gevoel. En ben ik nu sterker dan voor ik met de Krachtclub begon? Mmm, ik denk dat ik iets veerkrachtiger de trap op loop.

 

 

Lisette Kursten

"De training vliegt voorbij"

Ik heb hiervoor aan krachttraining met de Milon-cirkel gedaan. En ik doe aan wielrennen bij TWC 't Ventieleke. De KrachtClub is een supergezellige club. Ik vind de trainingen keigaaf en 40 minuten vliegen zo voorbij. De KrachtClub levert mij een gezond lichaam en een betere houding op.

 

 

Maarit van Tiem

"Alle oefeningen zijn eenvoudig te begrijpen"

IBij de KrachtClub zijn alle oefeningen eenvoudig te begrijpen. Je kunt ze moeilijker maken als je dat zelf wilt. En niemand kijkt raar op als je een keer omvalt of zo.

 

De trainingen vind ik erg leuk. Drie kwartier is net mooi dat de tijd vliegt en de sfeer goed is. Lid zijn levert mij nieuwe contacten op in Heusden. En 200 manieren waarop je een kettlebell kunt gebruiken.

 

Wat is kettlebelltraining? >