De organisatoren

Daan Aldenzee (instructeur)

Voor mij is het erg belangrijk om zo gezond mogelijk te leven. Denk hierbij aan voldoende beweging, gezond eten en regelmatig zorgen voor ontspanning. Ik ben hier al mijn hele leven mee bezig.

 

Ik denk dat een goede lichamelijk conditie een goede basis is voor een gezond lichaam. Het mooie van functional kettlebell training is dat iedereen hier aan mee kan doen op zijn eigen niveau. Door het trainen met een kettlebell kun je je hele lichaam trainen op kracht, conditie en stabiliteit.

 

Ik heb veel verschillende sporten gedaan zoals motorcross, voetbal en mountainbike. Omdat ik sporten altijd erg leuk heb gevonden, was het een logische stap om de opleiding Sport en Beweging te gaan volgen met als richting Bewegingsagoog. Daarna deed ik de opleiding voor Fysiotherapie.

 

Naast mijn werk als fysiotherapeut heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van groepslessen bij verschillende doelgroepen. Denk hierbij aan voetbaltraining bij de jeugd, conditietraining bij de motorcrossclub en functional training.

 

Daan is gediplomeerd fysiotherapeut en bewegingsagoog. Hij werkt als fysiotherapeut bij Vitalis Brunswijck (revalidatie) en bij de GGZE (Grote Beek). Daarnaast is hij opgeleid als fitnesstrainer A en volgde hij cursussen in functional training en kettlebell training. Daan geeft de trainingen op dinsdagavond.

Elmie van Deursen (instructeur)

Ik zie veel pluspunten in krachttraining. Na ons dertigste levensjaar komt langzaam sarcopenie om de hoek kijken: een natuurlijk proces waarbij de spiermassa afneemt en de vetmassa in verhouding toeneemt. Dit proces houd je tegen door regelmatig aan krachttraining te doen.

 

Daarnaast  worden je botten steviger en ‘dichter’ door ze flink te belasten. En natuurlijk worden je spieren sterker door kettlebell-training zodat je gemakkelijker kunt tillen, dragen, klimmen, duwen en trekken. Goed getrainde spieren beschermen gewrichten en andere kwetsbare lichaamsdelen. De spier-vetverhouding van je lichaam verbetert. Bovendien heeft spierweefsel meer energie nodig. Dus je verbruikt meer calorieën. En je figuur gaat er gewoon beter uit zien.

 

Mijn uitdaging: jou de kettlebell-technieken goed aanleren, de kwaliteit van je bewegingen controleren en waar nodig corrigeren.

Ik zie je graag tijdens de wekelijkse work-out om de kracht van beweging te ontdekken.

 

Elmie (Personal Training Pro) is gediplomeerd sportinstructrice, vitaliteits- en leefstijlcoach en gewichtsconsulent. Zij geeft de trainingen op woensdag- en vrijdagochtend.

Jennemieke Snijders (voorzitter)

Ik heb ooit - ter voorbereiding op een Alpentocht met de Ventielekes – een half jaar met kettlebells gezwaaid. Om te zien wat dat deed met m’n lijf. En of het wat deed! Ik was echt verbaasd over hoe snel m’n lijf sterker en gespierder werd. Ik voelde me beresterk.

 

Maar zodra ik terug was van de tocht, belandden de kettlebells in de kast. Ondanks alle voordelen die het me opleverde. Ik vind krachttraining gewoon moeilijk om vol te houden. Thuis laat ik het gauw versloffen omdat ik m’n werk voor laat gaan, of mezelf smoesjes vertel waarom ik op de bank mag blijven zitten. In de sportschool vind ik het saai met die apparaten en nul afwisseling.

 

De KrachtClub is in mijn ogen de ideale oplossing. Omdat ik dan twee stokken achter de deur heb: een club waar ik bij hoor en een vaste afspraak buiten de deur.

 

De KrachtClub is een stichting zonder winstoogmerk. Je kunt bij mij terecht met al je organisatorische vragen.

 

 

Nienke Pijpers (secretaris)

De KrachtClub is voor mij de ideale manier om fitter en sterker te worden. Het is in Heusden met een leuke club mensen, de drempel is laag en de sfeer is fijn.

 

Ik zit in het bestuur omdat ik graag als vrijwilliger bijdraag aan een Heusdense club. En ik wil graag samen kijken hoe we kunnen uitbreiden om het nog mooier te maken.

 

Je kunt bij mij terecht voor vragen over je lidmaatschap.

 

Helmie Berkers (penningmeester)

Helmie Berkers heeft sinds kort het penningmeesterschap van Henriëtte Heijligers overgenomen. Haar verhaaltje volgt binnenkort.

 

Je kunt bij Helmie terecht voor financiële vragen omtrent je lidmaatschap.