De organisatoren

Elmie van Deursen (instructeur)

Ik zie veel pluspunten in krachttraining, met name voor vrouwen. Na ons dertigste levensjaar komt langzaam sarcopenie om de hoek kijken: een natuurlijk proces waarbij de spiermassa afneemt en de vetmassa in verhouding toeneemt. Dit proces houd je tegen door regelmatig aan krachttraining te doen.

 

Daarnaast  worden je botten steviger en ‘dichter’ door ze flink te belasten. En natuurlijk worden je spieren sterker door kettlebell-training zodat je gemakkelijker kunt tillen, dragen, klimmen, duwen en trekken. Goed getrainde spieren beschermen gewrichten en andere kwetsbare lichaamsdelen. De spier-vetverhouding van je lichaam verbetert. Bovendien heeft spierweefsel meer energie nodig. Dus je verbruikt meer calorieën. En je figuur gaat er gewoon beter uit zien.

 

Mijn uitdaging: jou de kettlebell-technieken goed aanleren, de kwaliteit van je bewegingen controleren en waar nodig corrigeren.

Ik zie je graag tijdens de wekelijkse work-out om de kracht van beweging te ontdekken.

 

Elmie (Personal Training Pro) is gediplomeerd sportinstructrice, vitaliteits- en leefstijlcoach en gewichtsconsulent. Zij geeft de trainingen op woensdag- en vrijdagochtend.

Fiona van Dooren (instructeur)

Het mooie aan kettlebelltraining is dat je je spieren op een functionele manier opbouwt. Anders dan bij geïsoleerde krachtsport train je niet alleen voor een strakker uiterlijk, maar ook om je dagelijkse bewegingspatroon te verbeteren en versterken.

 

Eerder deed ik aan acrogym op wedstrijdniveau. Dat is een combinatie van acrobatiek, gymnastiek en kracht, waarbij je in duo of trio allerlei oefeningen doet. Ik gooide dus geen kettlebells de lucht in, maar mijn acrogymmaatjes. Tegenwoordig doe ik aan streetdance en hiphop. En deze zomer heb ik mijn eerste tennisles bij de Meijvink gehad.

 

Ik woon sinds kort in Heusden. Voor mij is de KrachtClub dus ook gewoon een plezierige, gezellige avond waarin ik kennis kan maken met mijn nieuwe dorpsgenoten.

 

Fiona deed de Fontys Sporthogeschool (afstudeerrichting Sport & Bewegingseducatie) en het postgraduaat Functioneel Trainer. Ze coacht en begeleidt mensen op individueel- en groepsniveau naar een doel. Zij geeft de trainingen op dinsdagavond.

Jennemieke Snijders (voorzitter)

In 2014 heb ik - ter voorbereiding op een Alpentocht met de Ventielekes – een half jaar met kettlebells gezwaaid. Om te zien wat dat deed met m’n lijf. En of het wat deed! Ik was echt verbaasd over hoe snel m’n lijf sterker en gespierder werd. Ik voelde me beresterk.

 

Maar zodra ik terug was van de tocht, belandden de kettlebells in de kast. Ondanks alle voordelen die het me opleverde. Ik vind krachttraining gewoon moeilijk om vol te houden. Thuis laat ik het gauw versloffen omdat ik m’n werk voor laat gaan, of mezelf smoesjes vertel waarom ik op de bank mag blijven zitten. In de sportschool vind ik het saai met die apparaten en nul afwisseling.

 

De KrachtClub is in mijn ogen de ideale oplossing. Omdat ik dan twee stokken achter de deur heb: een club waar ik bij hoor en een vaste afspraak buiten de deur.

 

De KrachtClub is een stichting zonder winstoogmerk. Je kunt bij mij terecht met al je organisatorische vragen.

 

 

Nienke Pijpers (secretaris)

De KrachtClub is voor mij de ideale manier om fitter en sterker te worden. Het is in Heusden met een leuke club mensen, de drempel is laag en de sfeer is fijn.

 

Ik zit in het bestuur omdat ik graag als vrijwilliger bijdraag aan een Heusdense club. En ik wil graag samen kijken hoe we kunnen uitbreiden om het nog mooier te maken.

 

Je kunt bij mij terecht voor vragen over je lidmaatschap.

 

Henriëtte Heijligers (penningmeester)

Ik vind het belangrijk om mijn lichaam goed te onderhouden. Het fijne aan de KrachtClub is dat je heel effectief kracht opbouwt. En je doet het zonder muziek en moeilijke pasjes. Ook fijn dus als je niet zo ritmisch bent.

 

Ik zie de KrachtClub als een mooie aanvulling op wat er al is op sportgebied. Ik zit in het bestuur omdat ik graag mijn steentje bijdraag aan dit initiatief.

 

Je kunt bij mij terecht voor financiële vragen omtrent je lidmaatschap.